Mosogatógép, sütő, jégkásagép stb. alkatrészek...

Kés, élező, vágólap, pizzéria felszerelés stb...

Szárítógép, mosógép, sütő, stb. alkatrészek...

Kategóriák

       Kávégép Szerviz

Saeco, Jura, Delonghi, Krups kávégépek szakszervize...

Rendelés info:

(kizárólag email-ben)

info@gastrobolt.hu

 

Átvételi pontok:

Budapest, Üllői út 372.

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00

Szombat          9.00 - 13.00

 

Kecskemét, Fecske utca 32. 

Nyitva tartás:

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00

Szombat          8.00 - 12.00

Kávégép Bolt

Alkatrész Kereső

Filter Bolt

 


Árukereső.hu

 

 

Nyelv váltás

MagyarEnglishDeutsch

Fizetési megoldás

Pénznem váltás

Tanúsítvány

SSL Certificate
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Kerámia kések

Budapest, Üllői út 372.

info@gastrobolt.hu

 

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00
Szombat  9.00 - 13.00

 

Kecskemét, Fecske u. 32.

info@gastrobolt.hu

 

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek  8.00 - 17.00
Szombat  8.00 - 12.00

Kerámia kések

 

A legtöbb ételkészítési folyamatban eljön az pont, amikor szükségünk lesz egy jó késre, ami készülhet acélból, kovácsolt vasból, de akár választhatunk az egyre népszerűbb kerámia kések közül is. Nincs komoly szakács saját késkészlet nélkül. De nem kell nekünk szakembernek lenni ahhoz, hogy minőségi eszközöket használjunk. A háziasszonyok és a hobbiszakácsok számára pont olyan fontos a magas minőségű eszközök megléte, mint a séfek és profi szakácsok számára. 

 

Ezen az oldalon megtalálhat minden olyan kiegészítőt, amire szüksége lehet a minőségi munka kivitelezése során!Késválasztás szempontjai

 

Persze itt is, mint minden komolyabb eszköznél, mindenkinek megvannak a saját preferenciái, hogy milyen alapanyagból, milyen megmunkálással készült vágóeszközöket szeret használni. Fontos szempont az is, hogy milyen súlya van egy szakácskésnek, sőt még a súlyelosztása is lényeges. De a választás szempontjainak számbavételekor, talán az egyik legfontosabb, hogy milyen feladatok elvégzéséhez választjuk. Más pengeformájút használunk például húsok bontásához, mást a filézéshez, és teljesen másokat a zöldségekhez vagy a sajtokhoz. 

 

Kések alapanyagai

 

Ahogy már írtunk róla, nagyon megoszlanak a vélemények, hogy ki, milyen alapanyagból készült kést választ magának. A profi szakácsok egész biztosan olyat választanak, ami könnyen és jól élezhető. A pengéjük erős és ellenáll azoknak a sérülési lehetőségeknek, amik a nagyüzemi felhasználás közben érheti őket. Ha Ön is egy ilyen megbízható eszközt keres, akkor a professzionális késeink kínálatát ajánljuk. 

 

Vannak, akiknek a profizmuson túl fontosak a hagyományok is. Ha valamit biztosan tudunk, hogy Japánban évezredes hagyománya van a kardok és pengék készítésének, így nem véletlen, hogy számos nagy és exkluzív márka származik ebből az országból. A mi kínálatunkból sem maradhatott ki, professzionális japán késeink kínálatában mindenki megtalálja az igényeinek legmegfelelőbbet. 

 

Azoknak, akik azt szeretik, ha vágószerszámaik kevés karbantartást igényelnek, élüket sokáig megőrzik, egész biztosan a kerámia kések lesznek a megfelelő választás. Azok, akik ilyen hagyományos, professzionális termékeket szeretnek használni, egész biztosan maguk élezik a pengéiket. Késeink mellett mi is kínálunk profi fenőacélokat és késtartókat is, hogy mindig használatra készen legyenek kéznél az eszközeink. 

 

Kerámia kések sajátosságai

 

A kerámia kések is Japán eredetre tekinthetnek vissza, innen indultak világhódító útjukra a 20. század végén. Ezek a kerámia pengék egy speciális ásványi anyagból készülnek, mely keménység alapján a gyémánt után a második helyen áll. Ennek köszönheti azt a tulajdonságát, hogy egy jó minőségű kerámia kést akár öt évig sem kell újra élezni. 

 

Amiatt, hogy a keménységi skálán csak a gyémánt előzi meg, speciális technikával és gyémántkoronggal lehet a leghatékonyabban élezni őket. A kerámia kivitel miatt ezeknek a szerszámoknak a kopásállósága sokszorosa a hagyományos acél pengékének. 

 

Egy másik nagyon fontos tulajdonságuk, hogy nem lépnek reakcióba az ételeinkben található anyagokkal, így nem befolyásolják azok ízét. Sokszor választanak kerámia pengéjű kést olyan háztartásokba, ahol valakinek valamilyen ételallergiája van. 

 

Talán egyetlen hátrányuk, ami az előnyük is egyben, hogy a kemény penge együtt jár egyfajta ridegséggel. Ezért ha szeretnénk, hogy hosszú éveken keresztül szolgáljon ki minket, akkor arra figyelnünk kell, hogy ne ejtsük le őket, ne üssük oda őket kemény felületekhez. Viszont ha betartjuk ezt a pár szabályt, és gondosan kezeljük őket, akkor hosszú éveken keresztül lesznek tökéletes eszközeink. Találja meg Ön is kedvenc kerámia kését a kínálatunkban.